Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI – 19.svibnja 2019.
PETA VAZMENA
SPOMENDANI:
Nedjelja 26.05. ŠESTA VAZMENA

DAROVI ZA CRKVU:
Ovoga tjedna prikupljeno je za dovršetak uređenja crkve 1.550,00 kn.
Zahvaljujemo darovateljima!

MISE KROZ TJEDAN :
Svete mise kroz tjedan su od ponedjeljka do petka u 18.30, a u subotu je misa u 7.30 sati.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ:
Idućeg tjedna vjenčati će se: Rajko Kocijanović i Ivana Vujić, Hrvoje Balić i Albina Perić, Marko Ivanović i Ana Mackuljak.

KRŠTENJA:
Danas će se u našoj župi krstiti: LOTA ABRAMOVIĆ, kći Damira i Željke.Iskrene čestitke roditeljima.

BRAČNO I OBITELJSKO SAVJETOVANJE:
Đakovačko-osječka nadbiskupija organizira mjesečna predavanja za bračno i obiteljsko savjetovanje, koja se odvijaju zadnje srijede i četvrtka u mjesecu, počevši od svibnja pa do listopada s početkom u 17 sati u prostoru Vikarijata J.J. Strossmayera 58 u Osijeku. Radionice obuhvaćaju psihološka i duhovna savjetovanja u životnim teškoćama i krizama. Programe možete pogledati na plakatima na oglasnoj ploči.

XIII SUSRET MLADIH ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE:
25. svibnja 2019. u 9h u Vinkovcima, pod geslom – „ Ne boj se samo vjeruj“. Na susretu gostuje fra Mario Knezović a po završetku susreta je koncert duhovne glazbe, Duhos band i Stjepan Lah. Kotizacija je 20 kn a cijena puta je 40 kn. Ukupno 60kn. Prijave su u župnom uredu, s uplatom.

DUHOVNA OBNOVA ZA STUDENTE I MLADE:
28.svibnja.2019 u 20 sati - duhovna obnova koja će imati nagovor, svetu misu i euharistijsko klanjanje.Voditelj duhovne obnove je vlč. Grgo Grbešić, profesor na KBF-u u Đakovu. Preporučamo budućim krizmenicima da se uključe u ovu duhovnu obnovu kao izvanrednu pripravu za primanje sakramenta krizme!

PRVA PRIČEST:
Danas na misi u 11 sati 113 učenika 3. razr. – 50 iz O.Š. „Mladost“ i 63 iz O.Š. „F.K.Frankopan, po prvi puta pristupa sv. pričesti. Zahvaljujemo vjeroučiteljima, čestitamo djeci i roditeljima – podržimo ih na putu daljnjeg rasta u vjeri svojim molitvama!

KNJIŽARA „UPT“ – na čelu sa prof. Ivanom Zirdum, danas gostuju u našoj župi. Uz dopodnevne mise, po povoljnoj cijeni možete nabaviti duhovno i korisno štivo za sebe ili kao poklon nekomu.
XIX NADBISKUPIJSKI SUSRED OSOBA S INVALIDITETOM I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI – 1. LIPNJA 2019. U SL. BRODU
U dvorani O.Š. Hugo Badalić, Borovska 3 – u Slavonskom Brodu, i ove godine ured za pastoral osoba s invaliditetom organizira nadbiskupijski susret s početkom u 10 sati. Program susreta moći ćete vidjeti na plakatu, a sve zainteresirane molimo da se prijave u župni ured u uredovno radno vrijeme, kako bismo mogli što bolje pristupiti organizaciji i osigurati prijevoz sudionicima susreta.

MLADI ZAJEDNICE CENACOLO ALJMAŠ:
U subotu 1. lipnja 2019., slaveći ujedno i svetkovinu naslova župe i crkve u Aljmašu, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. Đuro Hranić blagoslovit će kuću i prve stanovnike nove bratovštine „Gospa od Utočišta“ u Aljmašu. Okupljanje je u samoj bratovštini oko 16.00 sati te slavljenjem svete mise u Svetištu Gospe od Utočišta u 18.30, koju predslavi mons. Đuro Hranić.Obavijest možete pogledati na ulazu u crkvu.

NOVI MINISTRANTI:
Pozivamo sve prvopričesnike koji žele biti ministranti da se prijave kapelanu Luki ili kod svojih vjeroučitelja. Nakon prijava bit će zajednički sastanak (naknadno će se dogovoriti) i uvođenje u službu. Lijepo je primivši Isusa u srce doći i služiti Mu kod oltara i na taj način uzveličati slavlje svete Mise. Ne bojte se, svi ste dobrodošli.

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA:
U subotu, 25. svibnja 2019., s početkom u 10 sati poziva na Dan otvorenih vrata Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku, Trg Vatroslava Lisinskog 1. Dan otvorenih vrata zamišljen je kao projekt s ciljem motiviranja učenika osmih razreda za upis u gimnaziju i upoznavanje njihovih roditelja s djelovanjem gimnazije. Plakat možete pogledati na oglasnoj ploči.

ŽUPNI CARITAS : Caritas radi svake prve srijede u mjesecu od 18-19 sati.

ŽUPNA KATEHEZA:
- Raspored župne kateheze nalazi se na oglasnoj ploči.
Sudjelovanje na nedjeljnom slavlju sv. Mise je nešto što se podrazumijeva za svakog vjernika, i to je osnovna „kateheza“.

SUSRETI U ŽUPI:
Ponedjeljkom u 17 sati je susret Marijine legije.
Utorkom u 20 sati je susret sa studentima i proba za pjevače mješovitog zbora, novi članovi su dobro došli.
Srijedom u 19 sati je krsna kateheza za roditelje i kumove. U 20.00 sati je proba zbora mladih, novi članovi su dobrodošli.
Četvrtkom, nakon večernje mise je pol-satno župno klanjanje.
Petkom u 19 sati: - proba je dječjeg zbora i - sastanak članova zajednice „Prilika za susret“.
Subotom u 10 sati je susret ministranata, u 17 sati je molitva zajednice Sjedinjena Srca Isusa i Marije - i Mladi Marijine legije, u 20 sati je susret Totus Tuus.
Nedjeljom u 10.30 sati je sastanak za dječju grupu čitača.
Ostali susreti u župi događaju se prema dogovoru zajednica.

Radno vrijeme ureda

Ponedjeljak – petak:
8.00 – 12.00 i 17.00-18.30

Subota:
8.00 – 12.00

Info

Župa sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola

Martina Divalta 71 31000 Osijek

tel. 031-505-830
fax. 031-505-830
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
br. rač.: 2485003-1100252570

Raspored svetih misa

Nedjeljom:
7:30, 9:30, 11:00 i 18:30 sati

Radnim danom od ponedjeljka do petka:
18:30 sati

Subotom:
7:30 sati