Karizma

Neprestano klanjanje euharistiji prvi je cilj Instituta.
U crkvi Klanjanja, u matičnoj kući, i u svim zajednicama sestara sakramentinki u Italiji i u inozemstvu, Isusu se svakodnevno klanja.
Svaka sestra sakramentinka, zaustavljajući se na sat vremena u prisutnosti Presvetog Oltarskog Sakramenta, živi euharistiju kao svakodnevnu prioritetnu obvezu, svjesna da je već samo klanjanje njezina misija, i da kao dubok osoban odnos s Kristom mijenja njezin život; usmjerava njezine izbore, određuje kvalitetu njezinih odnosa s drugima i kvalitetu njezine apostolske službe.

Pozvana da živi «žarku ljubav prema Bogu i bližnjemu», sestra sakramentinka neprestance se moli, podnosi uvrede, čini djela milosrđa, prema izazovima i zahtjevima vremena.
Vrši svoju apostolsku službu, radeći u ustanovama za javnu skrb, u obrazovnim djelatnostima, u pastoralu mladih, u kršćanskoj inicijaciji, u animiranju liturgijskih slavlja, promiče susrete kontemplacije otajstva euharistije i trenutke molitve i klanjanja.

Institut se obvezuje čuvati karizmu, produbiti je i izraziti njezine potencijale u svjetlu promišljanja o duhovnosti utemeljiteljice, potom u svjetlu promišljanja Crkve o otajstvu euharistije, osluškujući znakove i zahtjeve  vremena.
U službi misije Crkve i u vjernosti karizmi, Institut se širi i otvara različitim kulturnim stvarnostima. U dijalogu s njima, prepoznaje i prihvaća darove i vrijednosti koje promiču navještanje Evanđelja, poznavanje karizme i duhovnosti Majke Gertrude.
Sa sviješću da je dar primljen od Duha dobro Crkve i za Crkvu, velika je radost za Institut što su vjernici laici pozvani sudjelovati u posebnoj euharistijskoj duhovnosti i u principima koji su nadahnuli obrazovno djelovanje  Instituta, u učinkovitom uzajamnom djelovanju karizmi.

Radno vrijeme ureda

Ponedjeljak – petak:
8.00 – 12.00 i 17.00-18.30

Subota:
8.00 – 12.00

Info

Župa sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola

Martina Divalta 71 31000 Osijek

tel. 031-505-830
fax. 031-505-830
e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
br. rač.: 2485003-1100252570

Raspored svetih misa

Nedjeljom:
7:30, 9:00, 10:30 i 18:30 sati

Radnim danom od ponedjeljka do petka:
18:30 sati

Subotom:
7:30 sati