Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI  –  25. VELJAČE  2024.
DRUGA  KORIZMENA  NEDJELJA KROZ GODINU 

SPOMENDANI:

SVETE MISE:
Od ponedjeljka do petka sv. mise su u 18:30 sati, a u subotu u 7:30 sati uz jutarnju molitvu iz časoslova naroda Božjeg. Nedjeljne sv. mise: 
7:30; 9:00; 10:30 i 18:30 sati. Pobožnost križnoga puta - svakog utorka i petka tijekom Korizme prije večernje svete mise. 

DAROVI  ZA CRKVU:
Za izgradnju crkve prikupljeno je 801 €. Zahvaljujemo darovateljima!

POPIS ŽUPLJANA:
Župljani koji se nisu upisali u župnu kartoteku, pri izlasku iz crkve sa stolića mogu uzeti Prijavnicu koju će popuniti na poleđini papira, upisati tražene podatke i predati u župnom uredu. Postoji mogućnost upisa i putem interneta, (prema uputama) u e-župu.

KORIZMENA  AKCIJA ŽUPNOG CARITASA:
Počinje naša korizmena akcija prikupljanja namirnica, higijenskih potrepština i novčanih priloga za potrebite naše župe. Svaki dan svoj dar možete ostaviti u  košaru u crkvi i škrabicu  iznad nje. Svako Vaše "malo" onome koji nema, znači puno. HVALA!

KANONSKA VIZITACIJA:
Svakih pet godina biskup dolazi u pohod župi na vizitaciju - pregled  i 
uvid u stanje župe i život i rad župne zajednice. Ove godine u pohod nam dolazi pomoćni biskup Ivan Ćurić, 28. veljače (srijeda). Raspored Kanonskog pohoda pogledajte na oglasnoj ploči. Preporučamo u molitve!

18. NADBISKUPIJSKI  KRIŽNI PUT ZA MLADE: -16. ožujka 2024. Okupljanje će biti od 10:00 do 10:30 ispred crkve sv. Katarine djevice i mučenice u Nijemcima, a završetak je predviđen u svetištu Gospe Lučičke u Lipovcu. Po završetku Križnog puta oko 15:00 sati biti će euharistijsko slavlje. Relacija kojom će se mladi kretati biti će oko 13 km od mjesta Nijemci, preko Podgrađa, Apševaca do Lipovca. Mladi su 
mogu prijaviti  u župnom uredu do 12. ožujka 2024.

SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE:
Dom duhovne pomoći pri Samostanu sestara sv. Križa u Đakovu organizira Seminar posta, molitve i šutnje s ciljem približavanja euharistijskom Kruhu.
Seminar počinje u utorak, 12. ožujka u 17 sati, a završava u nedjelju, 17. ožujka u11 sati. Više informacija na oglasnoj ploči.

SUSRET  HRVATSKE  KATOLIČKE  MLADEŽI:
Održat će se u Gospiću, 4. svibnja 2024. pod geslom „Raduj se za svoje mladosti“ Prijava mladih je putem interneta odnosno poveznice na  web stranici SHKM-a  https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/
Za susret mogu se prijaviti mladi od 14 do 35 godina.  Svi sudionici moraju unijeti OIB i imati važeći osobni identifikacijski dokument. Potrebu za smještajem treba naglasiti u prijavi, npr .noćenje s petka na subotu. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 10 E i uključuje obilježja susreta  kao što su majice i  lunch paket. Majica ostaje za uspomenu te je kod prijave potrebno navesti i veličinu. Više na oglasnoj ploči.

POZIV PRIJAVLJIVANJA  ZA MINISTRANTE:
Svi učenici od prvog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole, koji žele, mogu se prijaviti za ministrante ili kod vjeroučitelja-katehete ili u župnom uredu.

ŽUPNA KATEHEZA: 
Raspored župne kateheza nalazi se na oglasnoj   ploči. 
Nedjeljna misa je osnovna „kateheza“ za sve!

SUSRETI U ŽUPI:
Ponedjeljkom poslije večernje mise je susret Marijine legije.
Utorkom proba za pjevače mješovitog zbora.
Srijedom poslije večernje mise krsna je kateheza za roditelje i kumove i proba zbora mladih. U zbor mladih su dobrodošli i novi članovi!
Petkom je proba dječjeg zbora.
Subotom u10 h je susret ministranata.U 20 h je susret zajednice Totus Tuus.
Ostali susreti prema dogovoru s voditeljima zajednica!